Бабусині страви: "Курка по-португальськи"

Бабусині страви: "Курка по-португальськи"

Інгредієнти:

  • Перець солодкий червоний (паприка): 1-шт
  • перець чилі: 4-шт
  • лимони: 1-шт
  • паприка мелена: 1-ч.л
  • часник часточки: 1-шт
  • сіль: 0,5-ч.л
  • куряче філе: 500-г
  • оливкова олія: 30-мл

  • Спосіб приготування:

    Перець вимийте, ретельно очистіть від насіння (обережно з гострим перцем, краще захистити руки!).
    Наріжте як зможете, складіть в невелику каструльку, туди ж вичавіть лимонний сік і готуйте на невеликому вогні 8-10 хвилин.
    За допомогою заглибного блендера перетворите перець в пюре, додавши паприку, часник та сіль.
    Відсутність дротів дозволяє виконати цю операцію прямо на плиті.
    У курячому філе зробіть 3 досить глибоких надрізи по діагоналі.
    Складіть філе в форму для запікання, вкладіть соус в надрізи і між філе, трохи полийте оливковим маслом.
    Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Курка повинна бути готовою, але не пересушеною.
    Подавати краще з овочами, але відмінно підійде смажена картопля.