Бабусині страви: "Курка з фруктами"

Бабусині страви: "Курка з фруктами"

Інгредієнти:

  • курка ціла (1,8-2 кг): 1 шт.
  • апельсини: 3-4 шт.
  • лимони: 2-3 шт.
  • яблука: 2-3 шт.
  • вершкове масло: 100 г
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    . Курку помити, обсушити, трохи надрізати вздовж грудки і розправити. Натерти її сумішшю солі та перцю. Лимони та апельсини обшпарити і нарізати невеликими шматочками. Яблука помити, почистити від серцевигни і теж нарізати шматочками (разом зі шкіркою).

    2. У товстостінній посудині розтопити вершкове масло і викласти курку на спинку. Тушкувати на маленькому вогні 1 годину, час від часу доливаючи трохи води. Тоді додати фрукти і продовжувати тушкувати під кришкою ще одну годину. Подавати курку гарячою, разом з фруктами, з якими вона тушкувалася.

    * Перевертати під час приготування курку не потрібно. Якщо хочете, щоб курка більше зарум’янилася, наприкінці приготування воду вже не потрібно додавати, а покласти кілька ложок вершкового масла і трохи збільшити вогонь.

    * Курку можна попередньо замаринувати у суміші лимонного та апельсинового соків.