Бабусині страви: "Курка з начинкою в духовці"

Бабусині страви: "Курка з начинкою в духовці"

Інгредієнти:

  • курка 1,5 кг
  • рослинна олія 100г
  • прянощі для курки за смаком
  • Для начинки:
  • яйце 1шт
  • сир 100г
  • молоко 100мл
  • Для начинки:
  • білий хліб 2 шматочка
  • консервований зелений горошок 2ст.л.
  • морква 70г
    цибулина 70г
    перець солодкий 1шт.
    печериці свіжі 100г
    зелень кропу за смаком
    сіль за смаком
    чорний мелений перець за смаком
    рослинна олія для смаження

  • Спосіб приготування:

    Курку помити, обсушити, натерти сіллю і прянощами зовні і всередині, викласти у форму.
    Полити гарячою рослинною олією, поставити в розігріту до 200 С духовку, запікати до готовності 1-1,5 години.

    Хліб нарізати кубиками, підсушити на сухій сковороді. Моркву нарізати дрібними кубиками, обсмажити до м'якості.
    Додати нарізані кубиками цибулю, солодкий перець і гриби, обсмажувати 10 хв. Додати горошок, зелень кропу, сухарики.
    Посолити, поперчити, влити молоко, збите з яйцем. Перемішати, тушкувати 2 хвилини, періодично помішуючи.
    Готову курку вийняти з форми, розрізати навпіл вздовж грудки. Кожну половинку наповнити начинкою.
    Посипати натертим на крупній тертці сиром. Запекти в духовці при 200С протягом 15 хв. Курка з начинкою в духовці готова!