Інгредієнти:
яйця – 1 шт.,
желе для заливного - 1,25 склянки (розвести відповідно до інструкції на упаковці)
Для тіста:
борошно - 4 склянки,
вершкове масло - 140 г,
сіль - 1 чайна ложка,
молоко + вода - 2/3 склянки
Спосіб приготування:
1. Духовку нагрійте до 175 градусів. У мисці змішайте телячий та курячий фарш, коріандр, сухі трави, цедру апельсина, імбир, сіль і перець.
2. Борошно просійте разом з сіллю. Нагрійте масло з молоком, довівши до кипіння. Зніміть з вогню і злегка остудіть.
3. Додайте цю суміш в борошно і замісить тісто. Викладіть на робочу поверхню і розімніть його руками. Відріжте 1/3 тіста для «кришки», оберніть його в харчову плівку і зберігайте в теплому місці.
4. Розкачайте решту тіста на дошці, присипаній борошном. Застеліть розкатаним тестом дно і стінки глибокої форми для пирога. Тонко наріжте куряче філе, відбийте. Половину начинки викладіть в підготовлену форму. Закрийте шаром відбитого філе (половина), червоної смородини (без черешків) і знову філе (решта). Викладіть поверх решту начинки.
5. Розкачайте тісто, що залишилося, краї тіста змастіть збитим яйцем і закріпіть «кришку». Зріжте зайве тісто і зробіть з нього прикраси для пирога. Зробіть дірочку в середині «кришки», закріпіть пелюстки. Змастіть зверху збитим яйцем і випікайте протягом 2 годин. Якщо пиріг швидко стане коричневим, закрийте його фольгою.
6. Коли пиріг охолоне, залийте через отвір в «кришці» розведене желе для заливного. Залиште пиріг, щоб желе застигло на пару годин або на ніч, а потім подавайте порізаним на порційні шматочки.