Бабусині страви: "Курник"

Бабусині страви: "Курник"

Інгредієнти:

  • Для начинки:
  • курячий фарш - 500 г
  • телячий фарш - 500 г
  • мелений коріандр - 1 ст. ложка
  • суміш сухих трав - 1 ст. ложка
  • цедра 2 апельсинів
  • мелений імбир - 2 чайних ложки
  • сіль - 2 чайних ложки
  • філе курки - 500 г
  • свіжа червона смородина - 200 г
  • мелений перець - за смаком,
    яйця – 1 шт.,
    желе для заливного - 1,25 склянки (розвести відповідно до інструкції на упаковці)

    Для тіста:
    борошно - 4 склянки,
    вершкове масло - 140 г,
    сіль - 1 чайна ложка,
    молоко + вода - 2/3 склянки

  • Спосіб приготування:

    1. Духовку нагрійте до 175 градусів. У мисці змішайте телячий та курячий фарш, коріандр, сухі трави, цедру апельсина, імбир, сіль і перець.

    2. Борошно просійте разом з сіллю. Нагрійте масло з молоком, довівши до кипіння. Зніміть з вогню і злегка остудіть.

    3. Додайте цю суміш в борошно і замісить тісто. Викладіть на робочу поверхню і розімніть його руками. Відріжте 1/3 тіста для «кришки», оберніть його в харчову плівку і зберігайте в теплому місці.

    4. Розкачайте решту тіста на дошці, присипаній борошном. Застеліть розкатаним тестом дно і стінки глибокої форми для пирога. Тонко наріжте куряче філе, відбийте. Половину начинки викладіть в підготовлену форму. Закрийте шаром відбитого філе (половина), червоної смородини (без черешків) і знову філе (решта). Викладіть поверх решту начинки.

    5. Розкачайте тісто, що залишилося, краї тіста змастіть збитим яйцем і закріпіть «кришку». Зріжте зайве тісто і зробіть з нього прикраси для пирога. Зробіть дірочку в середині «кришки», закріпіть пелюстки. Змастіть зверху збитим яйцем і випікайте протягом 2 годин. Якщо пиріг швидко стане коричневим, закрийте його фольгою.

    6. Коли пиріг охолоне, залийте через отвір в «кришці» розведене желе для заливного. Залиште пиріг, щоб желе застигло на пару годин або на ніч, а потім подавайте порізаним на порційні шматочки.