Бабусині страви: "Курочка з апельсинами"

Бабусині страви: "Курочка з апельсинами"

Інгредієнти:

  • 2 дрібних (по 600 г) або одна середня (1200-1400 г) курка
  • 4 середніх апельсина
  • 100 г рідкого меду
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. насіння коріандру
  • 1 ст.л. куркуми
  • щіпка солі
  • 50 мл оливкової олії

  • Спосіб приготування:

    Для початку потрібно зробити маринад.
    Для цього подрібнити або розтерти в ступці насіння коріандру. Видавити сік трьох апельсинів. Четвертий нарізати часточками.
    У широкій мисці перемішати апельсиновий сік, мед, коріандр, куркуму, оливкову олію, видавлений часник і трохи солі.
    Все добре перемішати.
    Порізану на шматки курку добре виваляти в маринаді і відправити приблизно на годину маринуватися в холодильник. А краще години на три.
    Розігріти духовку до 180 градусів. Викласти курку у форму для запікання, залити залишками маринаду і прикрасити апельсинами.
    Готувтаи 45 хвилин. Через кожні десять хвилин змащувати курку пензликом.
    Подавати курку з диким рисом і червоним вином.