Бабусині страви: "Курочка, запечена з сулугуні"

Бабусині страви: "Курочка, запечена з сулугуні"

Інгредієнти:

  • курка - 1 шт. (1,5 кг)
  • сулугуні - 200 г
  • топлене масло - 20 г
  • гранатовий сік - 0,5 склянки
  • хмелі-сунелі, червоний мелений перець, сіль, зелень петрушки і зерна граната - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Курку розріжте на 2 половинки.

    Сир поріжте соломкою, акуратно начиніть ним курку під шкіркою, зробивши надріз у грудці. Посоліть і зашийте, щоб сир не витік.

    Посоліть зверху, посипте хмелями-сунелями і червоним перцем.

    Тонко поріжте масло і покладіть зверху.

    Смажте в духовці при температурі 200 °С, періодично поливаючи гранатовим соком.

    Перед подачею курку розріжте на шматочки. Прикрасьте петрушкою і зернами граната.