Бабусині страви: "Курячі гомілки з грибами та сиром в мішечках"

Бабусині страви: "Курячі гомілки з грибами та сиром в мішечках"

Інгредієнти:

  • гомілки курячі 15 шт.
  • приправа "ткемалі" 1,5 ст. л.
  • лисички 600 г
  • сир 250 г
  • цибуля 1-2 шт.
  • зелень кропу
  • готове листкове тісто 1 упаковка
  • сіль, перець

  • Спосіб приготування:

    Курячі гомілки звільнити від кісточок, залишити тільки самий кінчик з суглобом, для краси. Гомілки обмазати приправою "ткемалі" і залишити маринуватися.
    Гриби (у нас лисички) обсмажити з цибулею і зеленню.

    У кожну гомілку покласти по 1 ст. л. грибної начинки і в середину увіткнути брусочок сиру замість кісточки, сколоти зубочистками.
    Для швидкості та надійності пропікання, всі гомілки скласти в сковороду і трохи пропарити під кришкою.
    Листкове тісто розкачати і нарізати квадратами. На квадратик тіста ставимо гомілку і загортаємо в тісто, як вузлик.
    Деко застелити папером для випічки. Всі вузлики виставити на деякій відстані один від одного, змастити жовтком.
    Випікати при 200 * 40 хв.