Інгредієнти:
Базилік свіжий - 2 пучка,
Сир "Пармезан" (можна замінити литовським «Джугас», або, в крайньому випадку, «Чеддер») - 100 р.,
Кедрові горіхи (смажені) - 4 столові ложки,
Часник - 3-4 зубчики,
Оливкова олія - 100-120 мл,
Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Для початку приготуємо соус песто.
Кедрові горіхи обережно обсмажити на повільному вогні, постійно помішуючи. Дуже обережно, ці горіхи мають властивість швидко згоряти.
Базилік промити, обсушити, обірвати листочки (для соусу нам потрібні тільки (!) листочки).
У блендер покласти листя базиліка, часник (видавлений через прес для часнику), натертий сир, горіхи, налити олію.
Все збити до однорідної консистенції. Посолити за смаком, збити ще раз, спробувати на сіль, якщо треба досолити.
Цей соус легко зберігається в холодильнику 1 тиждень.
Тепер займемося нашими грудками, вони готуються легко і швидко, особливо, якщо соус зробити заздалегідь.
Змішати в мисці 4 ст.л. песто і 4 ст.л. вершкового сиру.
Філе вимити, обсушити паперовим рушником, посолити, поперчити.
Форму для запікання змастити оливковою олією, покласти філе і гострим ножем, акуратно, зробити надріз на філе посередині (не проріжте до кінця), таким чином, у нас вийдуть кишеньки.
Кишеньки заповнити сирної сумішшю. Побризкати зверху оливковою олією (трохи), посипати панірувальними сухарями.
Помідори розділити на 4 частини, покласти навколо курячого філе, приправити зверху сушеним орегано, побризкати оливковою олією.
Форму відправити у вже нагріту духовку до 180 гр. на 20-25 хвилин.
Вийняти форму з духовки, посипати розчавленими кедровими горіхами (або сиром), і відразу подавати в гарячому вигляді. Запечені помідори - відмінний гарнір для цих «кишеньок».