Бабусині страви: "Курячі грудки в картопляному мундирі"

Бабусині страви: "Курячі грудки в картопляному мундирі"

Інгредієнти:

  • 600-700 курячих грудок
  • 3-4 сирих картоплини
  • половина головки ріпчастої цибулі
  • зелень кропу, петрушки
  • перець чорний мелений
  • 2-3 яйця
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 100 гр. сметани
  • 2 зубчики часнику
  • борошно для панірувальної суміші
  • рослинна олія для смаження

  • Приготування:

    1. Кожну грудку розрізати на пластини (приблизно по 3 штуки з кожної грудки, а найбільшу за площею поділити навпіл, потім її зручніше викладати на сковороду). Злегка присолити, поперчити накрити маленьким пакетом і гарненько відбити з 2-х сторін. Якщо помітили жили, то їх слід вирізати.

    2. Грудки змастити соєвим соусом, скласти одну на одну і залишити маринуватися в пакеті хвилин на 15.

    3. Зелень петрушки і кропу подрібнити разом з часником в блендері. Отриману масу перекласти в ємність, де буде змішуватися картопляна маса. Туди ж додати збиті виделкою яйця, борошно, гірчицю, сметану, сіль за смаком і в останню чергу картоплю, натерту на крупній тертці. Картопля швидко дає сік, тому змішуємо її з масою для обвалювання філе вже безпосередньо перед самим процесом, коли масло на сковороді вже починає нагріватися! Ось який склад повинен вийти:

    4. Спеціально для дітей можна зробити варіант, коли картопля нарізається на спеціальній овочерізці, що дозволяє отримати тонесенькі довгі брусочки - в процесі обсмажування вони стають зовсім як обожнювана всіма дітьми картопля фрі!

    5. Промариновані шматочки філе обкладаємо з двох сторін сумішшю "кляра" з картоплею і щільно притискаємо до м'яса так, щоб і бічні поверхні філе теж були прикриті картоплею.
    Смажити на розігрітому рослинній олії з двох сторін на невеликому вогні (щоб курочка всередині встигла пропектися), до рум'яного кольору.

    6. Подавати конвертики з ніжною курочкою всередині можна з будь-яким гарніром і овочевим салатом.

    Замість курячої грудинки, можна використовувати свинину (її треба буде відбити тонше, ніж курочку) або індичку.