Бабусині страви: "Курячі кульки у вершковому соусі"

Бабусині страви: "Курячі кульки у вершковому соусі"

Скільки існує страв з курячого філе і ось ще один рецепт - досить оригінальний. Він гарний тим, що курка не вийде сухою і нудною. Вершки додадуть їй соковитості і всі, включаючи дітей, з апетитом скуштують курячі кульки в вершках.
Інгредієнти:

  • 500 гр. курячого філе
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл вершків
  • 150 гр. твердого сиру

  • Спосіб приготування:

    Куряче філе потрібно злегка відбити і дрібно порізати, потім додати туди дрібно пошинковану цибулю, посолити, поперчити, вибити яйце і добре перемішати.
    Тепер візьміть форму, змастіть вершками і формуючи невеликі кульки з приготованої маси, викладайте їх на форму.
    Запечіть в розігрітій до 180 гр. духовці протягом 10-15 хвилин.

    Тим часом приготуйте заливку: сир потрібно потерти на дрібній тертці, вичавити туди часник і змішати з вершками.
    Тепер дістаньте форму з духовки, полийте кожну кульку і поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.
    Сир розплавиться і потече, а вершки просочать кульки і у вас вийде шикарне блюдо власного приготування!