Бабусині страви: "Курячі сердечка зі сочевицею й горошком"

Бабусині страви: "Курячі сердечка зі сочевицею й горошком"

Інгредієнти:

  • курячі сердечка: 200 г
  • сочевиця: 200 г
  • горошок зелений морожений: 200 г
  • морква: 2 шт
  • цибуля: 1 шт
  • сметана: 200 мл
  • вода: 200 мл
  • вершкове масло: 2 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати півкільцями або чвертькільцями, моркву – півкільцями. Викласти у розігріте вершкове масло і обсмажувати доти, поки цибуля не почне набувати золотистого кольору.

    Курячі сердечка помити, обсушити і разом з зеленим горошком викласти в сковорідку до моркви й цибулі (розморожувати горошок попередньо не потрібно). Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 10-15 хвилин.

    Сочевицю помити й додати у сковорідку зі сердечками. Долити воду, сметану, посолити і поперчити за смаком і тушкувати на невеликому вогні 15-20 хвилин. Подавати страву гарячою, можна з гарніром.

    * Курячі сердечка – цінне джерело білка, вітамінів, зокрема групи В, та мікроелементів. До того ж, вони низькокалорійні, тому їх можуть включать у свій раціон всі, хто бажає схуднути. Смачні рецепти на кожен день ви можете приготувати без проблем з субпродуктами, зокрема курячими сердечками. Адже це і смачно, і швидко, і корисно.