Бабусині страви: "Куряча грудка з виноградом у білому вині"

Бабусині страви: "Куряча грудка з виноградом у білому вині"

Інгредієнти:

  • курячі грудки - 2 шт
  • виноград (темний) - 100 г
  • виноград (світлий) - 100 г
  • лимон - 0,3 шт
  • цибуля - 0,5 шт
  • біле напівсолодке вино - 100 мл
  • соняшникова олія - 4 ст. ложки
  • розмарин (сухий) - 1 ч. ложка
  • морська сіль і чорний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Виноград відокремте від гілочок і помийте.

    Курячі грудки посипте сіллю і чорним меленим перцем. Курячі грудки обсмажте на грилі з двох боків до появи смужок.

    Цибулю подрібніть і обсмажте на маслі.

    Всипте виноград і лимон, порізаний кружечками. Обсмажте 5 хвилин, вийміть лимон.

    На виноград викладіть обсмажені курячі грудки і влийте вино. Випаровуйте вино близько 3-5 хвилин на середньому вогні.

    Додайте розмарин. Готуйте м’ясо під кришкою на слабкому вогні до готовності (близько 15-20 хвилин), періодично перевертаючи грудки.

    Подавайте страву гарячою, з келихом білого вина.