Бабусині страви: "Куряча запіканка в тісті"

Бабусині страви: "Куряча запіканка в тісті"

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 500 гр
  • філе куряче - 700 гр
  • яйце - 1 шт
  • жовтки - 2 шт
  • часник - 2 зубки
  • цибуля - 2 шт
  • сметана - 3 ст.ложкі
  • сир - 250 гр
  • шпинат - 100 гр
  • приправа для курки - 1 ст.ложка
  • сіль,
    зелень (кріп, петрушка) - 3ст.ложкі,
    кетчуп шашличний - 3 ст.ложки,
    морква варена - 2шт,
    мелена паприка - 2ст.ложкі,
    мускатний горіх,
    коріандр

  • Спосіб приготування:

    Куряче філе подрібнити у блендері або на м'ясорубці разом з часником і цибулею, додати жовтки, сметану, спеції для курки, сіль (солі додавати небагато, так як сир солоний). Добре перемішати і розділити фарш на три частини. Сир натерти на дрібній тертці.

    Шпинат розморозити, додати трохи води і прокип'ятити 5 хв. Потім воду злити, а шпинат подрібнити у блендері. Зелень дрібно порізати. До однієї частини курячого фаршу додати подрібнені шпинат і зелень, 1 / 3 тертого сиру, добре перемішати.

    До другої частини фаршу додати натерту на дрібній тертці варену моркву, 1 / 3 тертого сиру, коріандр і мускатний горіх.
    До третьої частини фаршу додати 1 / 3 сиру, кетчуп, перемішати.

    Пласт листкового тіста розморозити, злегка розкачати до 5мм і вирізати для покриття дна, боків форми і окремо верхню кришку.
    Форму (10х20см) змастити маслом. Викласти тісто зліпити шви

    Тісто присипати злегка меленою паприкою. З усіх видів фарші зробити довгасті брусочки і викласти на дно форми, чергуючи. Присипати паприкою.
    Так зробити ще два шари, чергуючи кольору і пересипаючи паприкою.

    Закрити зверху шаром тіста, заліпити краї. Із залишків тіста зробити прикрасу, по середині отвір для виходу пари. Змастити запіканку збитим яйцем.
    Випікати при температурі 180 градусів 80 хв. Якщо верх буде занадто рум'янитися, прикрити його фольгою.