Бабусині страви: "Курячий паштет з горіхами та чорносливом"

Бабусині страви: "Курячий паштет з горіхами та чорносливом"

Інгредієнти:

  • Печінка куряча - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Чорнослив (копчений) - 8 шт
  • Горіхи волоські - 0,5 скл
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Спеції (сіль, перець, за смаком)
  • Цукор (за смаком)

  • Спосіб приготування:

    Розтопимо в сковороді вершкове і рослинне масло, викладаємо в сковороду нарізану цибулину і терту моркву. Обсмажимо до золотистого кольору.
    До цибулі та моркви додаємо нарізані соломкою печінку і чорнослив. Обсмажимо 7 хвилин, постійно помішуючи. Не пересмажте!
    Посолити, поперчити і додати 1 ч.л. цукру.

    Викладаємо на тарілку, додаємо подрібнені горіхи і перемішуємо.
    Перемелюємо все в процесорі до однорідності.

    Викладаємо на тарілочку, прикрашаємо квітами з вершкового масла і подаємо до столу.
    Або намажемо паштет на бутерброд.

    Квіти з масла робляться дуже просто.
    Простягаємо ножем уздовж всього шматка масла знімаючи стружку.
    Отримуємо стрічку.
    Звертаємо її, з'єднуючи кінці і отримуємо квітку.

    Дуже радимо приготувати цей паштет.
    Він виходить трохи солодкуватим, горіховим, зі смаком чорносливу і дуже ніжним.