Бабусині страви: "Курячий рулет"

Бабусині страви: "Курячий рулет"

Інгредієнти:

  • Курка - 1 шт, середньої вгодованості
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Орегано сухий щедра щіпка
  • Яйця курячі великі - 2 шт
  • Вершки краще жирні, але можна і 10% - 2-3 ст.л.
  • Кріп свіжий рубаний - 2 ст.л.
  • Гриби 200г
  • Ще сіль і перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Курку вимити, обсушити паперовими рушниками, укласти на обробну дошку грудьми вниз.
    Гострим ножем розрізати курку уздовж хребта і розкрити як книгу.

    За допомогою ножа і ваших спритних пальчиків, намагаючись не пошкодити шкіру ніжно звільнити тушку від кісточок. Гомілку внизу відсікти різким рухом ножа, крильця доведеться відрізати.
    Розпластану, звільнену від кісткового вантажу тушку накрити харчовою плівкою і відбити.
    Куряче м'ясо посолити, поперчити, присипати сухим орегано.
    Збити два яйця з вершками і рубаним кропом, присолити і приперчити. Спекти тонкий млинець.
    Присипати грибами куряче м'ясо, зверху викласти млинець.
    Скрутити тугий рулет, перев'язати ниткою (кулінарною або шпагатом).
    Укласти рулет в пакет для запікання, пакет закрити кліпсою і запекти при 180 градусах 1:00.

    Готовий рулет гарячим викласти в тару, зверху поставити гніт до охолодження рулету.
    Остиглий рулет тоненько нарізати і можна подавати і на святковий стіл, і ранкові бутерброди.