Бабусині страви: "Квашені (солоні) огірки"

Бабусині страви: "Квашені (солоні) огірки"

Інгредієнти:

  • огірки - приблизно 1,5 кг
  • листя хрону - 2 шт.
  • корінь хрону (середнього розміру) - 1 / 2 шт.
  • листя дуба - 8-10 шт.
  • листя смородини - 8-10 шт.
  • листя вишні - 8-10
  • стебла кропу з парасольками і зеленню - 2 шт.
  • часник - 4-6 зубчиків
  • сіль кам’яна (без йоду) - 2 ст. л. на 1 л. води

  • Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.
    Нарізані шматками хрін і часник.
    На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).
    Листя та парасольки кропу на дні банки.
    На зелень щільно викласти половину огірків, часника та кореня хрону, зверху – другу половину зелені. Потім банку щільно заповнити огірками вперемішку з часником і хроном, що залишилися.
    Огірки, перекладені коренем хрону та часником.
    Банки з огірками залити розсолом. Для розсолу слід взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу. Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал). Через 20-30 днів огірки готові до вживання.
    Заливаємо огірки соленою водою.
    Квашені (солоні) огірки готові.