Бабусині страви: "Квасолево-цибульні котлети"

Бабусині страви: "Квасолево-цибульні котлети"

Інгредієнти:

  • варена квасоля - 2 склянки
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • білий хліб чи несолодка булочка - 100 г
  • молоко - 1 склянка
  • панірувальні сухарі - 4-5 склянок
  • олія - 50 мл
  • зелень петрушки - пів пучка
  • чорний мелений перець, паприка, сіль, шматочки лимона та помідора для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    1. Змолоти квасолю на м’ясорубці або подрібнити за допомогою блендера до стану пюре. Цибулю почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. Хліб замочити у молоці. Зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати (кілька гілочок залишити для оздоблення).

    2. Додати до квасолевого пюре смажену цибулю, хліб разом з молоком, нарізану зелень, паприку, чорний мелений перець та сіль і ретельно перемішати, щоб маса була однорідною.

    3. Сформувати з маси котлети, запанірувати їх у сухарях і смажити на олії з двох сторін до золотистого кольору. Подавати гарячими, озлобивши шматочками лимона та помідора і зеленню петрушки.