Бабусині страви: "Квасоля під сметанним соусом"

Бабусині страви: "Квасоля під сметанним соусом"

Квасолю під сметанним соусом можна подавати не тільки як гарнір, а й як самостійну гарячу страву або ж у холодному вигляді як салат. У цьому випадку квасолю потрібно заправити сметаною, коли вона охолоне.

Інгредієнти:

  • квасоля біла велика варена - 2 склянки
  • цибуля шапот - 5 шт.
  • часник - 5 зубчиків
  • зелень петрушки - 1/2 пучка
  • чебрець (подрібнений свіжий або сушений) - 1 ст. л.
  • олія оливкова - 3 ст. л.
  • біле сухе вино - 1 склянка
  • сметана - 1 склянка
  • чорний мелений перець та сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Цибулю шалот та часник почистити, дрібно нарізати й підсмажувати на олії на невеликому вогні 10-15 хвилин.

    2. Додати чебрець, викласти квасолю й влити вино, посолити, поперчити, перемішати й витримати на вогні ще кілька хвилин, щоб усе прогрілося (до кипіння не доводити).

    3. Залити сметаною і ще кілька хвилин прогрівати. Тоді додати подрібнену зелень петрушки, перемішати й подати на гарнір до м’ясних страв чи птиці.