Бабусині страви: "Квасоля під сметанним соусом"

Бабусині страви: "Квасоля під сметанним соусом"

Інгредієнти:

  • квасоля біла велика варена: 2 склянки
  • цибуля шалот : 5 маленьких головок
  • часник: 5 зубчиків
  • зелень петрушки: 1/2 пучка
  • чебрець (подрібнений свіжий або сушений): 1 ст. ложка
  • олія оливкова: 3 ст. ложки
  • біле сухе вино: 1 склянка
  • сметана: 1 склянка
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю шалот та часник почистити, дрібно нарізати й підсмажувати на олії на невеликому вогні 10-15 хвилин.

    Додати чебрець, викласти квасолю й влити вино, посолити, поперчити, перемішати й витримати на вогні ще кілька хвилин, щоб усе прогрілося (до кипіння не доводити).

    Залити сметаною і ще кілька хвилин прогрівати. Тоді додати подрібнену зелень петрушки, перемішати й подати на гарнір до м’ясних страв чи птиці.

    * Квасолю під сметанним соусом можна подавати не тільки як гарнір, а й як самостійну гарячу страву або ж у холодному вигляді як салат. У цьому випадку квасолю потрібно заправити сметаною, коли вона охолоне.