Бабусині страви: "Квасоля в томатно-карамелевому соусі з чорносливом"

Бабусині страви: "Квасоля в томатно-карамелевому соусі з чорносливом"

Інгредієнти:

  • біла квасоля (велика) - 350 г
  • цибуля - 350 г
  • чорнослив - 200 г
  • цукор - 3 ст. л.
  • томатний сік - 2 склянки
  • рослинна олія - 3-4 ст. л.
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Квасолю замочіть на ніч, потім відваріть в підсоленій воді майже до готовності.

    2. Приготуйте соус. На сковороді розігрійте олію, всипте порізану кубиками цибулю і відразу ж додайте цукор, смажте, постійно помішуючи, поки цибуля не почне карамелізуватися. Тушкуйте цибулю на слабкому вогні до м’якості.

    3. Додайте запарений окропом і порізаний шматочками чорнослив, тушкуйте 2-3 хвилини.

    4. У соус всипте квасолю, влийте томатний сік, посоліть, поперчіть і тушкуйте на слабкому вогні 20-25 хвилин до повної готовності квасолі.