Бабусині страви: "Лимонад"

Бабусині страви: "Лимонад"

Інгредієнти:

  • Лимони – 8 шт
  • Цукор - 200 г
  • Мед або сироп- за смаком
  • Вода газована – 1 л

  • Спосіб приготування:

    Спочатку готуємо основу, яку можна зберігати в холодильнику.
    Газовану воду(звичайна несолона) додаємо потім - коли змішуємо окремо кожну порцію.

    З лимонів знімаємо цедру і білу м'якоть. Цедру викладаємо в каструльку або велику миску, видавлюємо з лимонів сік. Перемішуємо з цукром, і сиропом чи медом.

    Заливаємо 1,5 л окропу. Залишаємо настоятися, приблизно на 4-5 годин, або на ніч.
    Виймаємо цедру, пробуємо на смак - за потребою додаємо цукор, сироп або воду.

    Проціджуємо, заливаємо в пляшки для зберігання. Все. Основа готова.

    Також, можна скоротити витрату води удвічі, і в пропорції 1:1 змішати з м'ятним чаєм. Тоді освіжаючий ефект посилиться.
    Тепер перед подачею лимонаду, додаємо до основи газовану воду.