Бабусині страви: "Лимонне печиво"

Бабусині страви: "Лимонне печиво"

Чудовий рецепт до чаю.

Інгредієнти:
  • вершкове масло - 160 г
  • цукор - 125 г
  • борошно пшеничне - 260 г
  • цедра двох лимонів
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • крохмаль - 20 г
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • цукрова пудра

  • У посудину просіяти борошно, додати сіль, крохмаль і перемішати.
    В окрему посудину викласти розм’якле масло, цукор, цедру лимона та збити міксером.
    До збитої маси додати лимонний сік, перемішати ложкою.
    Потім додати просіяне борошно з крохмалом та сіллю і замісити досить круте тісто.
    Тісто розділити на дві частини, і скатати дві “ковбаски”, діаметром приблизно 4 см.
    Кожну частину тіста загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2 год. (можна наніч).
    Потім тісто порізати ножем на кружечки, товщиною 5-7 мм.
    Тістечка викласти на деко, застелене пергаментним папером, на відстані 2 см один від одного. Випікати у розігрітій до 175 °С духовці 13-14 хв. Після випікання тістечка мають залишатися світло-жовтого кольору.
    Викладаємо печиво на деко.
    Ще гарячі тістечка обваляти в цукровій пудрі, охолодити і подавати до столу з горнятком запашного чаю. Лимонні тістечка готові.