Бабусині страви: "Люля-кебаб по-домашньому"

Бабусині страви: "Люля-кебаб по-домашньому"

Інгредієнти:

  • 500-600г. яловичого фаршу
  • 1 велика ріпчаста цибулина
  • хороша щіпка свіжо меленого чорного перцю
  • хороша щіпка зіри
  • сіль за смаком
  • для подання:
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 1 ст.ложка оцту
  • 2 ст.ложки росл. олії
  • сіль за смаком
  • перець чорний за смаком
    пекучий перець за бажанням
    овочі свіжі
    коржик
    дерев'яні шампури

  • Спосіб приготування:

    У яловичий фарш додати дрібно-рубану ріпчасту цибулю і спеції, перемішати. І ось тут саме головне - починаємо відбивати фарш з цибулею і спеціями мінімум 100 разів! Це важливо! Відбитий добре фарш ніколи не впаде з шампурів! Як відбивати? Так просто, брати руками весь фарш і кидати з усієї сили в чашку або миску!
    Ще один момент, перед тим як почати відбивати фарш замочити дерев'яні шампури в гарячій воді, тоді вони не будуть підгоряти в духовці.
    Фарш відбили? Тепер починаємо нанизувати його на шампури і формувати довгасту "котлету", (руки можна змочувати водою), укладаємо готові "кебаби" на решітку-"гриль" і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, через 15-20 хвилин (залежно від вашої духовки) перевертаємо і ставимо в режим "гриль" еше хвилин на 15-20.
    Готові "люля-кебаби" подаємо з салатом зі свіжої цибулі з оцтом, маслом і спеціями і коржем! Гарнір не потрібен, запевняємо!