Бабусині страви: "Міні-пироги"

Бабусині страви: "Міні-пироги"

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 225 г вершкового масла
  • 2 ч.л. цукру
  • 1ч.л. (неповна) солі
  • 100 мл крижаної води
  • 300 г ягід
  • 3 груші
  • 3 ч.л. крохмалю
  • 3 ч.л. цукру
  • сік половини лимона
  • 1 яйце


  • Спосіб приготування:

    1. Для тесту в комбайні з'єднуємо борошно, цукор, сіль і кубики холодного масла. Вони мають перетворитися на крихту. Додаємо воду і замішуємо тісто. Відправляємо в холодильник на годину.
    2. Груші чистимо від шкірки, ріжемо кубиками / соломкою. З'єднуємо з ягодами (у нас полуниця і ожина, шикарне поєднання груш та малини), заливаємо лимонним соком, додаємо крохмаль, цукор, перемішуємо.

    3. Дістаємо половину тіста. Розкачуємо в тонкий пласт. Формами або ножем вирізаємо сердечка. Відправляємо їх назад в холодильник.
    4. Частину тесту порційно розгортаємо в круглі пласти, заповнюємо форми, витягаючи складки вгору і відрізаючи надлишки тіста.
    Кладемо начинку. Зверху викладаємо по краях міні-сердечка, залишаючи центр відкритим.
    5. Змащуємо поверхню яйцем. Обов'язково! Інакше все вийде непрезентабельно блідим.
    Випікати 20 + хвилин при 200 градусах.