Бабусині страви: "М'ясна солянка"

Бабусині страви: "М'ясна солянка"

Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) - 200 г
  • шинка - 100 г
  • сосиски - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 90 г
  • картопля - 150 г
  • огірки солоні - 80 г.
  • бульйон м'ясний - 800 мл.
  • паста томатна - 2 ст.л
  • масло вершкове - 2 ст.л
  • сметана - 4 ст.л
  • петрушка - 4 гілочки, лист лавровий - 2 шт., перець чорний (горошком) - на смак, сіль - за смаком, оливки (10 шт. за смаком)

  • Спосіб приготування:

    Зварити попередньо м'ясний бульйон, в кінці варіння додати шинку і сосиски. М'ясні продукти вийняти, нарізати, бульйон процідити.
    Картоплю очистити, вимити і нарізати часточками. У киплячий проціджений бульйон покласти підготовлену картоплю і варити до готовності на середньому вогні.

    Ріпчасту цибулю очистити, нарізати соломкою, обсмажити на вершковому маслі, додати томатну пасту або томатне пюре, пасерувати ще 1-2 хвилини. Солоні огірки нарізати дрібною соломкою і припустити в невеликій кількості бульйону.

    У м'ясний бульйон покласти обсмажену цибулю з томатом пастою, припущені огірки, нарізані м'ясні продукти. Посолити, додати лавровий лист і перець горошком. Довести до кипіння.

    Розлити солянку по тарілках, заправити сметаною, додати оливки і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.