Бабусині страви: "М’ясний хлібець"

Бабусині страви: "М’ясний хлібець"

Інгредієнти:

  • курячий фарш - 700 г
  • цибуля - 2 шт
  • часник - 2 зубці
  • батон - 1/3 шт
  • великі макарони
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • Для першої начинки:
  • морква - 2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • олія - для смаження
  • Для другої начинки:
    зелень петрушки - 0,5 пучка,
    часник - 1 зубець,
    олія - 1 ст. ложка,
    манка - 1 ст. ложка,
    сіль - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    У курячий фарш додайте цибулю, подрібнену в комбайні до стану кашки, дрібно порізаний часник, шматочок розмоченого батона, сіль і перець.

    Великі макарони відваріть майже до готовності.

    Приготуйте першу начинку. Моркву потріть на тертці, цибулю подрібніть. Обсмажте овочі на олії до готовності.

    Приготуйте другу начинку. Поріжте зелень петрушки, додайте подрібнений часник, сіль, олію, манку. Збийте блендером.

    У змащену олією форму для хліба викладіть шар фаршу, потім в шаховому порядку шар фаршированих макаронів, далі знову шар фаршу, потім знову шар макаронів, закінчіть фаршем. Руки змочіть водою і розрівняйте поверхню м’ясного хліба.

    Випікайте в духовці, при температурі 180 °С приблизно 1 годину. Прикрасьте за бажанням.