Бабусині страви: "М'ясний пиріг з капустою і грибами"

Бабусині страви: "М'ясний пиріг з капустою і грибами"

Інгредієнти:

  • М'ясо яловичина - 500 г.
  • Гриби - 1 кг
  • Капуста - 0,5 середнього качана
  • Цибуля - 2 середні
  • Морква - 1 середня
  • Яйця - 2
  • Рис - 1 склянка
  • Томатна паста - 1 ст ложка
  • Молоко - 0,5 літра
  • Дріжджі - 30 г.
  • Борошно - 1 кг
    Зелень - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Варимо яловичину до повної готовності, так само до готовності варимо рис і яйця.

    Варену яловичину ріжемо на кубики і пропускаємо через м'ясорубку разом з вареним рисом, яйцями і зеленню. Готовий фарш солимо і перчимо за смаком.

    Дрібно нарізаємо капусту, моркву трьом на тертці, тушкуємо на сковорідці в рослинному маслі з додаванням томатної пасти і не великим кол -во води до повної готовності. Так само солимо і перчимо за смаком.

    Гриби промиваємо і варимо 15 хв потім дрібно нарізаємо і смажимо на вершковому маслі до готовності.

    М'ясо пропущене через м'ясорубку з яйцем і рисом, капусту тушковану з морквою і смажені гриби замішайте разом, що б вийшов один загальний склад.

    Готуємо тісто, в 0,5 літра молока додаємо дріжджі, потім повільно помішуючи засипаємо борошно. Готове тісто вкутуємо в ковдру і ставимо в тепле місце на 3 години. У перебігу цього часу 2-3 рази потрібно відкривати кришку на не тривалий час що б тісто осіло.

    Ділимо готове тісто на 2 частини, першу частину викладаємо в нашу форму для пирога, потім на тісто укладається вся наша начинка звірку накривається другим шаром тіста. Поверхня тесту змастіть яєчним жовтком.

    Випікається пиріг у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години.