Бабусині страви: "М’ясний пиріг"

Бабусині страви: "М’ясний пиріг"

Інгредієнти:

  • курячі грудки - 3 шт
  • морква - 3 шт
  • цибуля - 1-2 шт.
  • солені печериці (порізані) - 1 банка
  • сир - 100 г
  • вершки - 50 мл
  • сік половини лимона
  • часник - 2-3 зубці
  • мелений мускатний горіх - 25 г
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • рослинна олія - для смаження

  • Спосіб приготування:

    М’ясо поріжте тонкими смужками, складіть у глибоку миску. Додайте сік лимона, сіль, перець і мускатний горіх. Перемішайте і залиште маринуватися.

    Моркву відваріть і потріть на крупній тертці. Цибулю поріжте кубиками і підсмажте на олії. Додайте порізані гриби і ще трохи підсмажте.

    Додайте вершки, перемішайте.

    У змащену олією форму для запікання щільно викладіть смужки м’яса (на дно і з боків).

    Посипте тертим сиром і викладіть охолоджені гриби.

    На гриби викладіть моркву.

    Зверху по спіралі викладіть шматочки м’яса, що залишилось.

    Випікайте в розігрітій до 200 °С духовці 30 хвилин. Потім дістаньте пиріг з духовки і злийте весь сік, що утворився. Посипте тертим сиром, поставте в духовку і випікайте до рум’яності.