Бабусині страви: "М’ясний рулет з журавлиною і яблуками"

Бабусині страви: "М’ясний рулет з журавлиною і яблуками"

Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг,
  • цибуля - 1 шт.,
  • часник - 1 зубець,
  • яблука - 2 шт.,
  • журавлина - 150 г,
  • сіль, чорний мелений перець, спеції за смаком,
  • олія - 2 ст. ложки.

  • Спосіб приготування:

    Свинину поріжте як на відбивні, добре відбийте, щоб вийшли тонкі шматки. Посоліть, поперчіть, посипте улюбленими спеціями. На столі розкладіть харчову плівку, викладіть на неї шматки відбитого м’яса трохи навхлест один на одного. Місця з’єднання ще раз злегка відбийте.
    Приготуйте начинку: цибулю і часник дрібно наріжте. Розігрійте в сковороді олію, обсмажте цибулю і часник до прозорості. Через хвилину додайте нарізані дрібними кубиками і очищені яблука. Тушкуйте 3 хвилини.

    Додайте журавлину, посоліть, тушкуйте 1 хвилину. Журавлину розімніть ложкою, перемішайте і приберіть з вогню, трохи остудіть.
    На підготоване м’ясо викладіть начинку, за допомогою плівки скрутіть рулет. Приберіть плівку, рулет обв’яжіть ниткою. Покладіть рулет в рукав для запікання, зробивши в ньому кілька проколів і поставте в духовку, розігріту до 180 °С на 45-55 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування, рукав зверху розріжте ножицями, трохи розсуньте краї рукава і включіть верхній гриль для отримання підсмаженої скоринки. Перед нарізкою рулет необхідно повністю остудити.