Бабусині страви: "Маківник"

Бабусині страви: "Маківник"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно: 500 г
  • молоко: 1 склянка
  • вершкове масло: 100 г
  • цукор: 100 г
  • жовтки: 3 шт.
  • яйце: 1 шт.
  • дріжджі сухі: 6 г
  • сіль: на кінчику ножа
  • олія: для змащування дека
  • Для начинки:
    мак: 250 г
    грецькі горіхи: 100 г
    цукор: 100 г
    родзинки: 50 г
    масло: 25 г
    мед: 1 ст. ложка
    білок: 1 шт.

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру й залишити опару у теплому місці на 10-15 хвилин, щоб вона підійшла.

    Розтерти масло з цукром, додаючи по одному жовтку. Тоді додати опару, всипати борошно і замісити тісто. Накрити його рушничком і поставити в тепле місце, щоб підійшло.

    Горіхи посікти. Родзинки запарити на 10-15 хвилин, щоб зм’якли. Мак декілька разів запарити кип’ятком. Відцідити і розтерти його, додавши цукор.
    У каструльці розтопити масло й мед, додати мак і трохи підігріти. У теплу масу додати горіхи з родзинками. Білок збити в густу піну і акуратно ввести у масу.

    Тісто поділити на чотири частини, розкачати, на кожну викласти начинку і скрутити в рулети. Розкласти на деко, змащене олією, і дати ще раз підійти. Змастити рулети збитим яйцем і випікати при 200 С 35-40 хвилин.