Бабусині страви: "Макарони, запечені з овочами, яйцями та сиром"

Бабусині страви: "Макарони, запечені з овочами, яйцями та сиром"

Інгредієнти:

  • макарони - 350-400 г
  • картопля - 600 г
  • сир - 200-250 г
  • зелений горошок - 250 г
  • овочевий бульйон - 600 мл
  • часник - 1-2 зубці
  • цибуля - 1 шт.
  • хліб (без скоринки) - 200 г
  • варені яйця - 3 шт
  • рослинна олія - для смаження
  • панірувальні сухарі,
    зелень кропу і петрушки, сіль і перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Картоплю поріжте скибочками, товщиною близько 8 мм.

    Цибулю наріжте і злегка обсмажте на рослинній олії. Додайте зелений горошок і бульйон, потім скибочки картоплі. Закрийте каструлю кришкою і готуйте до м’якості картоплі. Зніміть каструлю з вогню, посоліть і поперчіть.

    Сир натріть на дрібній тертці. Хліб подрібніть. Часник і зелень дрібно поріжте. Змішайте сир, хліб, зелень, часник і сіль.

    Яйця наріжте невеликими кружечками.

    Відваріть макарони. Злийте воду, перемішайте макарони з ложкою олії. Потім додайте овочі (без бульйону) і сирно-хлібну суміш. Перемішайте.

    Форму для випікання змастіть олією і обсипте сухарями.

    Викладіть шарами: маарони – яйця – макарони – яйця.

    Сухарі перемішайте з невеликою кількістю рослинної олії і посипте зверху.

    У форму з пастою додайте трохи бульйону.

    Запікайте при температурі 180 °С близько 20-30 хвилин.

    За бажанням перед запіканням у страву можна додати попередньо обсмажений на сковороді м’ясний фарш.