Бабусині страви: "Манпар"

Бабусині страви: "Манпар"

Інгредієнти:

  • Яловичина 0,5 кг.
  • Перець сол. 2 шт.
  • Редька зел. 1 шт
  • Морква 1 шт
  • Перець гострий 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник св. 2 зубчики
  • Зелень петрушки, кропу
  • Тісто пельменне 300 гр
  • Олія рослинна
  • Томатна паста 1 ст.л.
    Яйця кур.св. 2 шт.
    Сіль, перець

  • Спосіб приготування:

    Яловичину порізати кубиками 1,5 х1, 5 см.
    Перець, моркву, цибулю і редьку почистити і нарізати соломкою.Часник очистити і залишити в стороні.
    Пельменне тісто змастити маслом і розкачати в ковбаску товщиною з безіменний палець жіночої руки.
    Нарізати тістяну ковбаску на маленькі шматочки.

    Закип'ятити воду, підсолити і відварити партіями шматочки Теска (галушки) протягом 10-12 хвилин.
    Залишити галушки в бульйоні.

    В казані розігріти рослинне масло до легкого димку.
    М'ясо посолити, поперчити і обсмажити в маслі.
    Після того як м'ясо обсмажиться додати до м'яса (!) цибулю і продовжувати смажити, постійно помішуючи.
    Після того як цибуля стане прозорою, додати редьку та моркву і смажити до м'якості останніх.
    Потім в казан покласти перці а також додати 1 ст.л. томатної пасти або 2 шт. нарізаних помідорів у власному соці.

    Галушки виловити з каструлі, в якій вони варилися і сбризнути їх маслом, щоб вони не злиплися.
    Навар з під галушок влити в казан з овочами і м'ясом, перевіприти на достатність солі та перцю, додати товчений часник.
    Закрити кришку і тушкувати ще хвилин 5-7.

    З злегка збитих виделкою яєць підсмажити на невеликій сковороді 3 омлета. Омлетики скрутити й нарізати соломкою.
    Тепер почнемо "збирати" суп: в тарілку (в ідеалі піалу) покласти галушки, потім влити 1-2 ополоника тушкованих овочів з мясом.
    Зверху покласти яєчну "соломку" і посипати рубаною зеленню.