Бабусині страви: "Манти в мультиварці"

Бабусині страви: "Манти в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 1 склянка води
  • 3 склянки борошна
  • Сіль, мелений чорний перець
  • 400 грам м'яса (бажано баранини, тоді манти вийдуть дуже соковитими)
  • Спеції за смаком
  • 2 картоплини
  • 2 цибулини

  • Спосіб приготування:

    Крок перший Нарізуємо дуже дрібними шматками баранину (краще не перекручувати м'ясо) і ріпчасту цибулю.

    Крок другий . Чистимо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками, змішуємо з бараниною і ріпчастою цибулею. Посипаємо отриманий фарш спеціями, сіллю і чорним перцем.

    Крок третій . Знову гарненько перемішуємо фарш, щоб ріпчасту цибулю дав сік і всі інгредієнти просочилися один одного запахом.

    Крок четвертий . Змішуємо в глибокій мисці борошно, склянку води і трохи солі. Можна додати ще куряче яйце. Замішуємо тісто, накриваємо його рушником, даємо йому постояти півгодини в прохолодному місці.

    Крок п'ятий . Тонко розгортає тісто, ділимо його на квадратики 10х10 сантиметрів або ж вирізаємо за допомогою кружки кружечки.

    Крок шостий . Кладемо в кожен шматочок тіста м'ясну начинку, ліпимо манти різної форми, змащуємо вершковим маслом.

    Крок сьомий . Готуємо манти 8 хвилин у режимі * Пароварка турбо * або ж 50 хвилин в інший мультиварки.

    Крок восьмий . Подаємо манти до столу з розтопленим вершковим маслом.