Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Інгредієнти:

  • печериці (маленькі) - 1 кг
  • вода - 0.5 стак.
  • гвоздика - 5 шт
  • оцет - 1/3 скл.
  • перець горошком - 10 шт
  • лавровий лист - 2 шт
  • сіль - 1 ст. л.
  • цукор-пісок - 1 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    Добре миємо гриби. Робимо маринад: у каструлю наливаємо воду, оцет, спеції, сіль сахар. Коли закипить маринад, додаємо гріби. Після закипання грибів, знімаємо піну і варимо 20-25 хвилин. Забираємо з плити і швидко охолоджуємо, можна налити в таз холодну воду і постаивити туди каструлю. Охолоджені гриби разом з маринадо викладаємо в банку і ставимо в холодильник.Через 2:00 заправити цибулькою, олією і можна подавати на стіл.