Бабусині страви: "Маринована скумбрія"

Бабусині страви: "Маринована скумбрія"

Для того, аби вона була дійсно смачна і корисна, потрібно приготувати хороший маринад. Риба повинна простояти у ньому добу, аби увібрати аромат та смак приправ для вишуканого смаку.
Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 кг
  • Вода 1 склянка
  • Сіль 0,5 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Оцет 1 ст л.
  • Олія 1 ст. л.
  • Перець горошком 7 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Гвоздика 45 шт.
  • Цибуля 3 шт.

  • Найкраще брати заморожену скумбрію, бо її легко чистити від нутрощів.

    Відрізати голову рибі, потім порізати її на шматки. З цих шматків витягнути усі нутрощі та добре помити холодною водою.

    Покласти їх на друшляк, щоб стекла зайва вода, бо вона послаблюватиме концентрованість маринаду.

    Далі змішати всі інгредієнти для маринаду і закип'ятити цю рідину.

    Вистудити маринад, порізати три цибулини кільцями.

    Викладати рибу у посудину пошарово: шар цибулі-шар скумбрії-шар цибулі-шар скумбрії.

    Залити це все маринадом і герметично закрити кришкою.

    Поставити на добу в холодильник.