Бабусині страви: "Мармурова шоколадна меренга"

Бабусині страви: "Мармурова шоколадна меренга"

Інгредієнти:

  • 100 гр. темного шоколаду (70-80%)
  • 3 яєчних білка
  • 100 гр. цукру
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
  • Для начинки:
  • 25 гр. какао-порошку
  • 40 гр. цукрової пудри
  • 150 гр. вершків 33-35%

  • Спосіб приготування:

    Розігріти духовку до 150 градусів, вистелити деко папером для випічки.
    Розплавити шоколад на водяній бані (поставити чашу з поламаним на шматки шоколадом на каструлю зі слабко киплячою водою таким чином, щоб дна чаші з шоколадом не торкалася вода, коли половина шоколаду розплавиться, обережно перемішати ложкою і зняти каструлю з вогню, залишивши шоколад плавиться до кінця . Охолодити.

    У великій мисці збийте білки, поступово, невеликими порціями додаючи цукор і крохмаль, до міцних піків.
    Тонкою цівкою полийте збиті білки розтопленим вистигшим шоколадом. Черешком ложки акуратно зробіть мармурові розводи у вигляді тонких ліній.
    За допомогою двох ложок (столових або чайних, в залежності від бажаного розміру меренг) викладіть білки на деко (парна кількість).
    Випікати 30 хвилин, потім знизити температуру до 100 градусів і випікати ще 1,5 години.
    Маленькі меренги випікайте 30 хвилин при 150 градусах, потім 1:00 при 100 градусах. Вийняти деко з духовки і залишити меренги до повного охолодження.

    Тим часом, приготуйте начинку. Просійте разом какао-порошок і цукрову пудру. Додайте 4 ст. ложки окропу, добре перемішайте до гладкої пасти. Охолодіть.

    Збийте вершки до пишності, змішайте з шоколадною пастою до однорідності. Перешарувати меренги кремом і викладіть на блюдо сервіровки.
    За бажанням, прикрасьте тістечка розтопленим шоколадом.