Бабусині страви: "Імбирне печиво"

Бабусині страви: "Імбирне печиво"

Інгредієнти:

  • Масло вершкове - 125 г
  • Цукор - 200 г
  • Ванілін - 2 г
  • Імбир - 80-90 г
  • Яйце - 4 шт
  • Борошно - 250 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Шоколад темний - 400 г
  • Родзинки - 200 г

  • Спосіб приготування:

    Розм'якшене вершкове масло збити з цукром до однорідної маси.
    Додати ванілін і вбити по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи.
    Подрібнити імбир за допомогою блендера або кавомолки, додати до масляно-яєчної суміші. Змішати просіяне борошно з содою. Всипати його в чашку.
    250г шоколаду натерти на крупній тертці (краще, якщо шоколад буде попередньо заморожений) або нарізати на дрібні шматочки ножем.
    Вмішати шоколад в тісто по одній столовій ложці, щоразу ретельно перемішуючи.
    Родзинки вимити, якщо потрібно - розпарити в гарячій воді і обсушити.
    Додати їх в тісто.
    Викласти тісто на змазане маслом деко і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
    Остудити готовий корж.
    Розтопити 150 г шоколаду на водяній бані і покрити зверху корж.
    Коли шоколад охолоне, нарізати печиво на невеликі квадратики.
    Зверху печиво можна прикрасити свіжими ягодами, наприклад, вишнею чи малиною.
    Ми прикрасили листочками м'яти і половинками полуниці.