Бабусині страви: "Імбирний ель"

Бабусині страви: "Імбирний ель"

Цей напій для тих, хто небайдужий до імбиру, він володіє приємним смаком, добре бадьорить і освіжає. А ще імбир приносить істотну користь нашому організму: він допомагає зменшити рівень холестерину в крові і трохи знижує кров'яний тиск, стимулює імунітет і покращує кровообіг, не кажучи вже про вміст у ньому безлічі необхідних мікроелементів, а лимон збагачує напій вітаміном С.
Інгредієнти:

  • Цукор - 100 г
  • Лимон (невеликий) - 1 шт
  • Імбир - 50 г
  • Вода газована - 1 бут.
  • Лід - 10 шт

  • Нарізаний імбир, лимон і цукор заливаємо склянкою води, доводимо до кипіння і варимо хвилин 10. Потім проціджуємо.
    Отриманий сироп закриваємо і прибираємо в холодильник. Він може зберігатися 5-7 днів.
    Перед вживанням наливаємо в склянку 20-40 мл (це вже за особистим смаком) сиропу і заливаємо холодною газованою водою. Додаємо лід.