Бабусині страви: "Медівник з чорносливом"

Бабусині страви: "Медівник з чорносливом"

Цей медівник готується дуже швидко, а виходить ніжним та дуже смачним з легкою карамельно-вершковою ноткою. Він може замінити святковий торт на гостьовому столі.
Інгредієнти:

  • Мед (рідкий) - 2 ст.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Борошно - 1 склянка та ще трішки.
  • Масло - 100 г та ще на змащування форми.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Для крему:
    Сметана (густа) - 600 мл.
    Чорнослив – 1/2 склянки бажано в’ялений та м’який.
    Цукор - 100 г.

  • Мед вливаємо в каструльку, посипаємо содою, ставимо на найменший вогонь. Постійно помішуємо поки суміш не спіниться і не стане яскраво золотого кольору (близько 2 хвилин). Знімаємо з вогню та додаємо порізане на невеличкі шматочки масло. Поки масло топиться збиваємо яйця з цукром.

    Перемішуємо добре медово-масляну суміш, додаємо до неї яйця та борошно. Тісто має бути як густа сметана. Форму (22 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто та ставимо у духовку на 25-30 хвилин при температурі 160 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

    Поки корж печеться в духовці, приготуємо крем.

    Чорнослив ріжемо на шматки улюбленої форми.

    Збиваємо сметану з цукром, та ділимо крем на 2 частини, в одну додаємо чорнослив і добре вимішуємо.

    Готовий корж виймаємо з роз’ємної форми, відразу розрізуємо на 2 частини. Нижній корж одразу (гарячим) промащуємо половиною крему з чорносливом. Коли корж трішки охолоне змащуємо його другою частиною крему з чорносливом.

    Накриваємо другим коржем і зверху викладаємо решту сметанного крему (без чорносливу), змащуємо боки. Зверху прикрашаємо тертим шоколадом або січеними горіхами.

    Залишаємо медівник на годину (або більше). Після цього - він готовий для споживання.