Бабусині страви: "Медові рогалики"

Бабусині страви: "Медові рогалики"

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 50 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 60 гр меду
  • 3 яйця
  • кардамон
  • 2 гвоздички
  • 100 гр шоколаду
  • 4 гр соди
  • сіль
  • 1 ч. л кориці
    5 мл коньяку

  • Спосіб приготування:

    Спочатку необхідно зварити цукровий сиропчик. Для цього додаємо до цукру 3 ст. ложки воли і варимо на дуже маленькому вогні, постійно перемішуючи до повного розчинення цукру. Коли сироп трішки охолоне, додаємо в нього мед і знову усе ретельно перемішуємо.
    Додаємо гвоздику та кардамон.
    Коли сироп повністю охолоне спеції можна витягнути.
    Розбираємо яйця на жовтки та білки. Розтоплене масло розтираємо з жовтками і потім додаємо до сиропу.
    Все ретельно перемішуємо.
    До борошна додаємо корицю, сіль та соду.
    Додаємо яєчно-медову суміш та замішуємо пухке тісто.
    Тісту неодмінно даємо настоятися близько 1 години.
    Розкачуємо тісто, нарізаємо на смужки та з кожного шматочка розкачуємо півмісяць. Викладаємо печиво на форму для запікання.
    Випікаємо при 200 С у духовці до золотистого кольору близько 20 хвилин. Після цього виймаємо з духовки та даємо охолонути.

    На паровій бані розтоплюємо шоколад, додаємо коньяк та перемішуємо.
    Кожен край півмісяця змащуємо шоколадом та ставимо у холодне місце, щоб шоколад застиг.