Бабусині страви: "Медовий мус з ківі"

Бабусині страви: "Медовий мус з ківі"

Інгредієнти:

  • 400 гр вершків 33%
  • 250 гр меду
  • 5 ківі
  • 4 яйця
  • 2 лимона

  • Спосіб приготування:

    Відокремити жовтки від білків, збити жовтки в каструльці на водяній бані.
    Додати мед і варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин, часто помішуючи, до отримання злегка густого крему.

    Натерти на дрібній тертці цедру лимонів і вичавити сік, зняти каструльку з вогню і додати цедру і сік лимонів. перемішати, дати охолонути, періодично помішуючи.
    Гарненько збити білки, окремо збити вершки.
    З'єднати їх з медовим кремом-спочатку вершки, потім білосніжні білки. Розмішувати дуже обережно.
    Ківі нарізати кружечками
    Ємність застелити харчовою плівкою, укласти шар скибочок ківі, зверху полити половиною приготованого крему, укласти другий шар ківі і залити кремом, що залишився.
    Поставити мус в морозильну камеру на 4:00.
    Вийняти з ємності (якщо мус не виймається опустіть ємність з мусом в ємність з гарячою водою на кілька секунд) і прикрашаємо скибочками ківі!