Бабусині страви: "Мигдально-шоколадні цукерки"

Бабусині страви: "Мигдально-шоколадні цукерки"

Інгредієнти:

  • 200 гр.молотого мигдалю (очищеного)
  • 100 гр.цукру
  • 2 білка
  • 50 гр.черного тертого шоколаду
  • 2 ст.л мигдалевого лікера.рому або коньяку
  • порошок какао темний і гарної якості

  • Спосіб приготування:

    Помістити в каструльку з товстим дном мигдаль, цукор і білки та добре розтерти.
    Поставити на повільний вогонь і постійно помішувати і перевертати суміш до повного розчинення цукру.
    Суміш повинна вийти ніби однією грудкою.
    Зняти каструлю з вогню і додавши коньяк і шоколад добре перемішати.
    Дати охолонути і сформувати круглі невеликі кульки.
    Обваляти підсохші кульки в какао.

    Можна "запанірувати" цукерки тертим шоколадом, кокосовою стружкою, молотими вафельками, корицею, горішками.
    Можна не класти всередину шоколад і обваляти цукерки в меленій кольоровій карамелі, яку можна зробити, перемоловши в блендері кольорові карамельні цукерки.