Бабусині страви: "Млинці з курячим м’ясом"

Бабусині страви: "Млинці з курячим м’ясом"

Інгредієнти:

  • борошно - 200 г
  • молоко - 250 мл.
  • вода - 250-300 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • вершкове масло - 1 ст. л.
  • олія соняшникова - 1 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • варена курка (з кістками і шкіркою) - 500 г
  • цибуля - 250 г
  • курячий бульйон - 150-200 г,рафінована соняшникова олія для смаження, чорний мелений перець

  • Готуємо млинці.
    У великій посудині збити яйця з сіллю і цукром.
    До збитих яєць влити молоко, перемішати.
    До яєчно-молочної суміші додати просіяне борошно. Перемішати вінчиком або ложкою до однорідної маси (щоб не було грудочок).
    Потім поступово, постійно помішуючи, влити воду. В результаті маємо отримати тісто за консистенцією, як рідка сметана.
    В кінці додати розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло та соняшникову олію. Добре перемішати.
    Сковорідку добре розжарити і за допомогою шматочка почищеної картоплини змастити її олією.
    Ополоником зачерпнути трошки тіста, вилити на скворідку і, злегка нею повертаючи, рівномірно розподілити тісто. Щоб млинці були тоненькими, – тісто виливайте на сковорідку невеликими порціями.
    Коли млинець добре підсмажиться з одного боку, переверніть його і трошки обсмажте з іншого.
    Готові млинці викладати на тарілку один на одного. За бажанням, кожен ще гарячий млинець можна змастити шматочком вершкового масла. Млинці готові.
    Готуємо начинку. Цибулю порізати дрібними кубиками.
    Порізану цибулю посмажити на олії до золотистого кольору.
    М’ясо зі шкіркою відділити від костей і пропустити через м’ясорубку.
    До злегка обсмаженої цибулі викласти пропущене через м’ясорубку м’ясо. Перемішати, злегка обсмажити (приблизно 5 хв.), при потребі додати олію чи рослинний жир з бульйону.
    Потім, час від часу помішуючи, тушкувати м’ясо приблизно 15 хв., при цьому поступово вливаючи бульйон, для того щоб фарш став більш в’язким.
    Добре поперчити, при потребі посолити і ретельно перемішати. Начинка для млинців готова.
    Фарш тонким шаром викласти на середину млинця.
    Начинку з одного боку накрити млинцем.
    Протилежні краї млинця загорнути досередини.
    Потім млинець загорнути
    Перед подачею млинці злегка обсмажити на вершковому маслі. До столу подавати з курячим бульйоном або сметаною. Млинці з курячим м’ясом готові.