Бабусині страви: "Млинці з вершковим кремом і апельсинами"

Бабусині страви: "Млинці з вершковим кремом і апельсинами"

Інгредієнти:

  • тонкі млинці 8 шт.
  • вершки 250 мл
  • жовтки яєчні 2 шт.
  • цукор 2 ст. ложки
  • ванільний цукор 11 г.
  • апельсинова цедра з одного апельсину апельсини 2-3 шт.
  • вершкове масло пудинг ванільний або крохмаль 1 ст. ложка

  • Спосіб приготування:

    Готуємо тонкі млинці:

    Молоко підігріти, щоб було тепле, додати яйця, сіль, цукор і добре розмішати. Помішуючи додати борошно і олію. Перед випіканням першого млинця змастити пательню олією або іншим жиром, потім не потрібно.

    Готуємо крем.

    Цукор звичайний і ванільний замочити у вершках.

    Приготувати водяну баню.

    Міксером збити вершки з цукром, щоб він розчинився. Додати жовтки і продовжити збивати вже на водяній бані хвилин 5. Тримаємо крем на бані.

    Окремо у столовій ложці холодного молока або вершків розчинити порошок ванільного пудингу або картопляний крохмаль і, помішуючи, влити у крем. Додати цедру. Добре прогріти хвилин 5, щоб крем почав пузиритися. Зняти з бані і охолодити.

    Апельсини помити, почистити від шкірки і нарізати четвертинками. У пательні розпустити шматочок вершкового масла і викласти апельсини. Якщо апельсини кислі, присипати цукром.

    Швидко обсмажити, хвилин 7, щоб виділився сік, але часто не перемішувати, щоб апельсини не перетворилися на кашу. Млинці змащуємо кремом, викладаємо апельсини і складаємо вчетверо. Полити зверху апельсиновим сіком, що утворився при смаженні.