Бабусині страви: "Млинці з яблуками та корицею"

Бабусині страви: "Млинці з яблуками та корицею"

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • 150 г борошна
  • 250 мл дуже гарячого молока
  • 2 яйця
  • щіпка солі
  • 1-2 ложки рідкого меду
  • 2 ст.л рома
  • 1 ст.л ванільного цукру
  • для начинки;
    2-3 яблука
    кориця або коричневий цукор

  • Спосіб приготування:

    1.Борошно ретельно розмішати з невеликою кількістю молока, ввести окремо збиті яйця з сіллю і медом, перемішати і додати тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко. Тісто накрити серветкою і відставити на 30 хвилин.

    2. Вимити, очистити яблука та натерти на крупній тертці. Яблука краще не натирати все відразу, а в міру необхідності, щоб вони не потемніли.

    3. Коли тісто буде готове до випічки, добре розігріти сковорідку, змастити її олією, посипати натертим яблуками, тут же налити тісто і пекти далі як звичайні млинці. Коли млинець підсмажиться з одного боку, перевернути, підсмажити і викласти на тарілку. Посипати ванільним цукром і корицею, скрутити конвертиком.

    4. Млинці подавати гарячими. З млинцями можна подати розігріте вершкове масло, топлене масло, сметану або солодкий соус, наприклад ванільний.