Бабусині страви: "Млинцеві мішечки з жюльєном із сьомги"

Бабусині страви: "Млинцеві мішечки з жюльєном із сьомги"

Інгредієнти:

  • борошно - 1,5-2 склянки
  • молоко - 0,5 л
  • яйця - 3 шт
  • цукор - 1 ст. ложка
  • соняшникова олія - 1-2 ст. ложки
  • вершкове масло - для смаження
  • сіль - за смаком
  • Для начинки:
  • філе сьомги або форелі - 300-350 г
  • сир - 150 г
  • сметана - 200-250 г,
    молоко - 0,5-0,75 склянки,
    зелень кропу - кілька гілочок,
    сіль і мелений перець - за смаком

    Ще знадобиться:
    зелена цибуля - для обв'язування мішечків.

  • Спосіб приготування:

    Змішайте всі інгредієнти для млинців. Спечіть млинці.

    Приготуйте жульєн. Філе риби вимийте, обсушіть і поріжте невеликими кубиками. Цибулю почистіть і поріжте чверть кільцями. Зелень помийте, обсушіть і поріжте.

    Розігрійте сковороду з вершковим маслом, обсмажте на ній цибулю до м’якості. Додайте рибу і смажте, помішуючи, протягом 4-5 хвилин. Посипте рибу борошном, перемішайте і смажте ще 1 хвилину. До риби додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння. Помішуючи, вилийте молоко. Готуйте поки соус не набуде потрібної консистенції (буде в міру рідким і в міру густим). Посоліть і поперчіть за смаком, додайте подрібнений кріп, перемішайте.

    1-2 ст. ложки жульена викладіть на середину млинця, посипте тертим сиром. Краї млинця підніміть вгору, зробивши таким чином мішечок. Обв’яжіть мішечок зеленою цибулею.

    Коли сформуєте усі мішечки, викладіть їх у форму для запікання, змастивши її вершковим маслом. Зверху змастіть млинцеві мішечки розтопленим вершковим маслом.

    Запікайте млинцеві мішечки в духовці при температурі 180 °С близько 10-15 хвилин.

    Жульєн з червоної риби можна приготувати не лише у мішечках з млинців але також у кокотницях. У цьому випадку розкладіть жульєн по кокотницях, посипте зверху тертим сиром і запечіть в духовці протягом 10-15 хвилин.