Бабусині страви: "Молода картопля запечена з часником і кунжутом"

Бабусині страви: "Молода картопля запечена з часником і кунжутом"

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі
  • 3-4 ст л кунжуту
  • 1-2 головки молодого часнику
  • сіль за смаком
  • рослинна олія
  • кріп
  • для соусу:
  • 300 мл нежирної сметани
  • 2 ст л білого хрону
  • сіль

  • Спосіб приготування:

    Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотистого кольору.
    Картоплю ретельно вимити, обтерти насухо і розрізати навпіл уздовж. В жароміцну форму налити рослинну олію, картоплю висипати і добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти, бажано в один шар.
    Часник очистити від верхнього (неїстівного) шару, і порізати тонкими пластинками (можна і не різати). Укласти між картоплинами в форму, відправити в духовку і запікати при 180 град. хвилин 30 до золотистого кольору.
    Соус: у сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник, буде дуже смачно, а можна часник просто вмочати в соус.
    Готову картоплю посипати свіжим кропом і все, можна приступати до трапези!