Бабусині страви: "Морквяні булочки"

Бабусині страви: "Морквяні булочки"

Інгредієнти:

  • морква, протерта на дрібній тертці - 1 склянка
  • пшеничне борошно - 500 г
  • молоко або вершки - 1,5(2) склянки
  • вершкове масло - 50 г
  • цукор - 2 столові ложки
  • дріжджі - 25 г
  • мелене насіння кардамона - 1/4 ложки
  • насіння кунжуту - 2 столові ложки
  • сіль

  • Спосіб приготування:

    1. Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додати трохи борошна, замісити рідку опару і поставити її в тепле місце на 30 - 40 хвилин. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.

    2. Протерту моркву залити молоком, що залишилося. Помішуючи, довести суміш до кипіння, додати масло, сіль, цукор. Масу охолодити.

    3. З решти муки, протертої моркви, опари, цукру, солі і насіння кардамону замісити тісто, поставити його для бродіння в тепле місце. В процесі бродіння 1 - 2 рази тісто потрібно вим’яти.

    4. З готового тіста сформувати кульки, вкласти їх на деко, змастити маслом, поставити його в тепле місце на 15 хвилин. Змастити вироби водою з додаванням невеликої кількості цукру, на кожному зверху зробити хрестоподібний надріз, посипати кунжутом.

    5. Випікати булочки 12 - 15 хвилин при 230°.