Бабусині страви: "Морквяні котлети"

Бабусині страви: "Морквяні котлети"

Інгредієнти:

  • Молоко 50 мл.
  • Курячі яйця 1 шт.
  • Морква 600 г.
  • Манна крупа 4 ст.л.
  • Рослинна олія
  • Сіль 1 ч.л.

  • 1 Для приготування цієї страви підготуйте моркву, манну крупу, молоко, яйце та сіль. Для обсмажування знадобиться рафінована соняшникова олія. Якщо хочете зробити котлети солодкими, додайте до них і цукор.

    2 Моркву ретельно вимийте, заберіть із неї усі забруднення. Залийте її холодною водою та поставте варитися. Готовність перевіряйте, проштрикуючи велику морквину ножем у найтовстішому місці. Якщо ніж входить вільно, без спротиву, значить, овочі зварилися. Одразу ж злийте гарячу воду та залиште моркву застигати без кришки.

    3 Із застиглої моркви зніміть шкірку. М’якоть наріжте невеликими шматочками, перекладіть у блендер.

    4 Зробіть із моркви пюре в блендері. Якщо цієї кухонної техніки під рукою немає, можна скористатися дрібною терткою, м’ясорубкою, товкачиком. Варена морква піддатлива та легко подрібнюється.

    5 Перекладіть морквяне пюре в широку миску. Додайте до нього яйце, молоко, сіль. Усе перемішайте.

    6 Всипте манну крупу та знову перемішайте. Затягніть миску плівкою та поставте в холодильник на півгодини. Манна крупа вбере зайву рідину, набухне, і морквяна маса стане щільнішою.

    7 Підготовлений морквяний «фарш» повинен вийти м’яким, але пластичним. Зліпіть із нього круглі чи продовгуваті котлетки.

    8 Масло розігрійте в сковорідці та викладіть котлети. Обсмажуйте їх до легкого підрум’янювання з обох боків. На кожен бік піде приблизно 2 хвилини.

    9 Складіть усі котлети в сковорідку, підлийте трохи води та закрийте посуд кришкою. Протушкуйте 10 хвилин. Після цього котлети стануть м’якими, тому перекладайте їх на тарілку акуратно лопаткою.