Бабусині страви: "Морквяний пиріг"

Бабусині страви: "Морквяний пиріг"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • морква сира, натерта на дрібній тертці – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • борошно – 1 склянка
  • яйце – 1 шт
  • олія – 1 ст. ложка
  • розпушувач – 2 ч. ложки
  • Для глазурі:
  • молоко – 3 ст. ложки
  • вода – 3 ст. ложки
  • цукор – 3 ст. ложки
    какао-порошок – 3 ст. ложки
    вершкове масло – 3 ст. ложки


  • Спосіб приготування:

    1. Змішати яйце з цукром, додати борошно, соду, погашену оцтом, олію, моркву, грецькі горіхи та фундук і добре розмішати дерев’яною ложкою (тісто виходить доволі густе).
    2. Викласти тісто в силіконову форму і пекти в духовці при середній температурі 40 хвилин.

    3. Приготувати глазур: змішати всі інгредієнти, окрім масла, і варити, помішуючи, на маленькому вогні дві хвилини. Зняти з вогню, злегка охолодити і додати масло. Ретельно перемішати.
    4. Коли пиріг охолоне, вийняти його з форми, змастити глазур’ю і посипати подрібненими грецькими горіхами та подрібненим фундуком.
    5. Якщо ви використовуєте для випічки не силіконову форму, її потрібно змастити олією і злегка посипати борошном або застелити пергаментним папером.
    6. Готовий морквяний пиріг можна розрізати впоперек на дві чи три частини і змастити кремом чи варенням.